Технологија

Важна вест за корисниците на “iPhone”! Проверете дали вашиот телефон е компатибилен со iOS 18

Ова е листата на „iPhone“ модели за кои се очекува да бидат компатибилни со „iOS 18“.

Оваа неизвесност дополнително го подгрева интересот на заедницата и создава простор за претпоставки за тоа кои уреди ќе бидат поддржани и какви новости носи новиот оперативен систем.

Ова е листата на модели на „iPhone“ за кои се очекува дека ќе бидат компатибилни со „iOS 18“:

iPhone SE (2. генерација)

iPhone SE (3. генерација)

iPhone XR

iPhone XS

iPhone XS Max

iPhone 11i

Phone 11 Pro

iPhone 11 Pro Max

iPhone 12

iPhone 12 mini

iPhone 12 Pro

iPhone 12 Pro Max

iPhone 13

iPhone 13 mini

iPhone 13 Pro

iPhone 13 Pro Max

iPhone 14

iPhone 14 Plus

iPhone 14 Pro

iPhone 14 Pro Max

iPhone 15

iPhone 15 Plus

iPhone 15 Pro

iPhone 15 Pro Max

Оваа широка палета на модели ја нагласува посветеноста на „Apple“ во пружањето на континуирана поддршка и унапредување за широк спектар на своите уреди, од најновите модели до оние кои се на пазарот веќе неколку години. Со тоа се обезбедува што поголем број на корисници да го искористат подобрувањето на перформансите, безбедноста и корисничкото искуство кое новиот „iOS“ го ветува.

Важно е да се нагласи дека, додека чекаме официјални информации од „Apple“, овие шпекулации служат како прелиминарен водич за корисниците кои сакаат да се подготват за потенцијално надградување. Исто така, издвојувањето на фокусот на вештачката интелигенција и другите напредни технологии ја нагласува насоката во која „Apple“ се движи, што може да има значајни импликации на искуството во користењето на и на другите уреди на „Apple“.