Технологија

Запознајте го Девин. Првиот програмер заснован на вештачка интелигенција!

Девин е првиот целосно автономен софтверски инженер со вештачка интелигенција во светот прозиведе од ИТ фирмата “Cognition”. Девин е неуморен, вешт соиграч, подеднакво подготвен да гради заедно со вас или самостојно да ги заврши задачите за да ги прегледате.

Со напредок во долгорочното планирање и осудување, Девин може да планира и извршува сложени инженерски задачи кои бараат илјадници одлуки. Девин може да се сеќава на релевантниот контекст на секој чекор, да учи со текот на времето и да ги поправа грешките.

Девин исто така ги поседува вообичаените алатки за програмери, вклучително и “Shell”, уредувач на код и бесконечен прелистувач во компјутерска околина – сè што му треба на човекот за да ја врши работа.

Кога Девин е во можност активно да соработува со корисникот. Девин известува за својот напредок во реално време, прифаќа повратни информации и работи заедно со вас преку избор на дизајн по потреба.

Девин беше евалуиран на на SWE-bench, платформа која бара од вештачката интелигенција да решава проблеми на GitHub од реалниот свет што се наоѓаат во проекти со отворен код како Django и scikit-learn.

Девин правилно решава 13,86%* од проблемите од крај до крај, што е далеку над претходната најсовремена од 1,96%. Дури и кога се дадени точните датотеки за уредување, најдобрите претходни модели можат да решат само 4,80% од проблемите.