Технологија

Корисниците на iPhone пронајдоа “трик” за проверување на нотификации

Корисниците на останаа шокирани на Reddit откако пронајдоа скриен начин да видат кои апликации во фолдерот имаат непрочитани звестувања

Во оперативните системи Android и iOS, сигурно постојат карактеристика за која повеќето корисници не се свесни.

Еден од тие трикови за iPhone е можноста да се погледне кои апликации имаат непрочитани известувања кога се во фолдер, а многумина останаа изненадени кога трикот беше споделен на Reddit.

„Имам IPhone од 2007 година. Денес откривме дека со задржување на кликнување на фолдерот ќе ви каже кои апликации имаат известување“, рече еден корисник во објава на “Reddit” за iPhone.

Објавата брзо доби скоро 400 гласови за, при што повеќе од 50 луѓе ги прифатија коментарите за да ги споделат своите размислувања.

“Леле тоа е новост за мене“, одговори еден корисник.

Друг рече: „Нема Шанси! Ви благодарам!”

„Ова е корисно за брзо отворање на соодветната апликација кога имате голема папка“, коментира трет.

Ова е само еден од многуте трикови што можете да ги правите на уредите со iOS, а многумина стануваат вирални низ социјалните мрежи кога ќе се спомнат.