Хороскоп

За родените во овие 3 хороскопски знаци од 10-ти март почнува нов живот: Што ќе замислат, тоа ќе остварат

Моментално владеат две планети – во модерната астрологија тоа е мистериозната планета Нептун, а во традиционалната астрологија Јупитер.

Додека Нептун интензивно се занимава со соништата, потсвеста и емоциите, среќната планета Јупитер симболизира оптимизам и љубов кон животот.

Од 10 март младата Месечина ќе биде во хороскопскиот знак Риби и ќе даде креативна сила потребна за иницирање нови проекти. Без оглед на тоа дали сакате да направите список за читање, да насликате нова слика или сте нашле некое друго хоби, ова е најдобро време да ја ослободите вашата креативна страна.

Следните три хороскопски знаци би можеле да ја пронајдат својата голема, вистинска љубов:

Рак
Веројатно сте слушнале за изреката: Мора да се сакате себеси пред да може да ги сакате другите.

Оваа изрека не ја сметаме секогаш за прикладна, но хороскопскиот знак Рак повторно ќе ј открие пролетва, т.е. ќе открие неколку работи во себе кои претходно не ги гледал. Ќе ви требаат неколку денови за да се помирите со овие нови сознанија, но тогаш ќе го гледате светот со други очи.

А, кога потоа ќе погледнете околу себе, со новите сознанија, новата самодоверба и љубов кон себе, тогаш и другите ќе ги гледате со други очи. А, тогаш би можело да се појави некој кому ќе може целосно да му се отворите, некој којшто го гледа секој ваш аспект и ќе ви даде многу љубов.

Шкорпија
Шкорпиите моментално мислат дека не се способни за вистинската љубов. Можеби сте имале тешко раскинување или сте во момент од животот во којшто не може да ја замислите љубовта.

Но, сега би можело некој да дојде во вашиот живот и да го смени тоа засекогаш. Навистина ве очекува нешто многу посебно. Но, дури и доколку потоа не сметате дека романтичната љубов не е за вас, пријателството со таа една личност ќе ви донесе многу платонска љубов. Прегратка со близок пријател во овој момент може да го излекува ранетото срце.

Риби
Рибите се под посебно влијание на своето годишно доба. Сега, гледајќи во очите на таа една личност може да имате впечаток како тлото да ви бега под нозете. Романтичните сонувања се сѐ поприсутни, а околу 11 март повеќе нема да знаете дали може да се воздржите.

Потребна е акција – сега или никогаш. Не треба да се плашите од своите емоции. Тоа е единствениот начин на којшто другата личност може навистина да стекне слика за ситуацијата и можеби да се осуди јасно да ги каже своите чувства.