Хороскоп

Месечина во Близнаци: Доаѓаат немири, но и среќни вести за три знаци

Месечината, планетата одговорна за нашите чувства, е во Близнаци, што носи добри вести за Близнаците, Вагите и Водолиите.

Месечината во Близнаци е астролошки термин кој го означува периодот кога Месечината е во знакот Близнаци според западниот астролошки систем. Близнаците се третиот знак на Зодијакот, управуван од Меркур, планетата на комуникацијата, интелектот и промените. Оваа позиција на Месечината обично носи енергија која е динамична, социјална и променлива.

Комуникативност

Ова е време кога се нагласува комуникацијата. Луѓето можеби се особено склони да разговараат, дискутираат и споделуваат информации. Исто така, лесно е да ги изразите вашите емоции и мисли.

Љубопитност

Близнаците се познати по својата љубопитност, па Месечината во овој знак може да ја зголеми желбата за истражување, учење и собирање нови искуства.

Променливост

Близнаците се променлив знак, па Месечината во овој знак може да донесе променливо расположение. Луѓето можат брзо да се префрлат од едно на друго расположение и се склони да донесуваат импулсивни одлуки.

Социјализирање

Ова е период кога лесно се поврзуваме со другите. Луѓето можеби се склони кон социјални активности, излегување, средба со пријатели и размена на идеи.

Немир

Близнаците се знак кој сака промени и динамика, па Месечината во овој знак може да донесе чувство на немир или потреба за постојана активност.

Важно е да се спомене дека влијанието на Месечината кај Близнаците зависи од другите аспекти во наталниот хороскоп на поединецот, како и од другите моментални астролошки фактори, пренесува „CDM“.

Препораките и советите од хороскопот не треба да се сфаќаат особено сериозно.