Хороскоп

Пристигнува ретограден меркур: Овие знаци треба да бидат посебно претпазливи

Кога планетата ќе тргне во ретроградна состојба, ќе има нарушувања во областите на животот со кои владее планетата, како и аспекти поврзани со хороскопскиот знак во кој таа се движи ретроградно.

Овојпат, ретроградниот Меркур е во знакот на Овен, кој е симбол на огнена енергија, страст и возбуда. Токму поради тоа може да се одрази и на полето на комуникација, како ќе се позиционирате на работа кон колегите, кон партнерот, носи импулсивност која ќе треба да ја контролирате.

Сепак, ви носи и добри страни доколку знаете да го искористите ретроградниот тек на Меркур. Тоа до одреден степен ќе влијае на вашето его и идентитет, а ѕвездите ве советуваат да станете свесни за вашето внатрешно јас, да се запрашате кои сте и во која насока сакате да одите.

Погледнете кои четири знаци најмногу ќе ги погоди ретроградниот Меркур:

ОВЕН

Бидејќи ретроградниот Меркур е токму во знакот Овен, некако овој хороскопски знак ќе биде под негово посилно влијание. Ќе се чувствувате збунето. Ретроградниот Меркур во април 2024 година ќе влијае на вашиот идентитет и на начинот на кој се гледате себеси. Ѕвездите советуваат да не размислувате премногу и да си поставувате премногу прашања бидејќи во овој период ќе добивате сè помалку одговори.

БЛИЗНАЦИ

Бидејќи Меркур е вашата владејачка планета, ретроградната може да предизвика длабока чувствителност, особено кога станува збор за вашите односи со другите, колку е интересен вашиот социјален живот и дали навистина сте на пат да ги остварите вашите соништа. Може да се чувствувате збунети во врска со вашата социјална положба и несигурни во врска со вашата способност да влијаете на другите, што ве тера да се трудите повеќе да воспоставите врска. Постои и можност за поврзување со луѓе од минатото. Можеби ќе треба да се соочите со голем притисок во вашето професионално поле во исто време кога се справувате со социјалната напнатост. За среќа, после дождот ве чека виножито!

ДЕВИЦА

Девиците секогаш најмногу ги чувствуваат ефектите од ретроградниот Меркур. Овој пат, Меркур ќе има темна и нерасположена природа, бидејќи започнува во вашата осма куќа на емоционални и финансиски инвестиции, предизвикувајќи ве да истражувате во темни и табу теми додека ги подмирувате долговите од минатото. Можеби ќе се вратите и на незавршената работа. Вашите односи исто така го чувствуваат оптоварувањето на ова ретроградно движење. Ќе мора да работите повеќе за да ги надминете проблемите и несогласувањата во врските. Клучот лежи во емоционалната интелигенција и разговорот!

РИБИ

Ретроградниот Меркур најверојатно ќе се одрази на вашето внатрешно јас. Бидејќи ова се случува ретроградно, можеби се соочувате со конфликти и его во тековните односи. Може дури и повторно да се поврзете со луѓе од вашето минато со кои сè уште имате незавршена работа. Ѕвездите ве советуваат да прифатите компромис и да размислите за туѓите потреби. Времето ќе покаже како ќе се одвиваат овие промени, но засега знаете дека ништо не може да остане исто. Следете го вашиот внатрешен глас и адаптирајте се на промените.