Хороскоп

Сонцето ќе се зголеми на 8-ми април, а oд тоа овие четири знаци ќе бидат многу погодени

Во понеделник, 8 април 2024 година, ќе се случи природен феномен – потполно помрачување на Сонцето. Ќе биде видливо од територијата на САД, но не и кај нас. Меѓутоа, помрачувањето на Сонцето во Овен ќе остави одредени последици на хороскопските знаци, а најмногу ќе бидат погодени овие четири.

Затемнувањата долго време биле поврзувани со судбината, промената во среќата и пресвртните точки во животот. Самиот збор доаѓа од грчкиот ekleipsis што значи „да бидете напуштени“.

Иако Овенот обично носи изразена машка енергија, Сонцето е под влијание на затемнувањето, што ни донесува ранливост и несигурност. Можно е засилените емоции да излезат на површина. Астролозите предупредуваат да се бидете повнимателни, можно е агресијата да биде зголемена.

Целосното затемнување на Сонцето во Овен најмногу ќе им влијае на Овенот, Вагата, Јарецот и Ракот кои ќе го доживеат на различен начин.

Овен


Како што ова затемнување се впушта во првата куќа на идентитетот и самодовербата на Овенот, тие ќе мора да направат избор со самите себе. Со свртување навнатре, тие ќе најдат мир и спокојство. Ќе бидат поискрени за своите стравови и несигурности. Важно е гласно да кажете како се чувствувате. Тогаш ќе ја откриете вашата вистинска сила.

Рак


Раковите ќе постават различни цели во кариерата или би можеле да пронајдат нова работа. Ќе бидат мотивирани да зачекорат во кариери кој се поблиски до нивната природа како што се терапијата, здравството или духовноста. Одредени Ракови можат да бидат сведоци на драматични промени на односите со нивните родители или авторитетни фигури, додека други ќе го решат затегнатиот однос со родителите.

Вага


Вагите ќе доживеат целосно ресетирање на нивните значајни односи. Тие можат да се смират со бившиот или да влезат во нова врска. Други Ваги можат да се чувствуваат предадени од некој. Во суштина, Вагите ќе откријат кој се нивните вистински сојузници.

Јарец


Јарците ќе се фокусираат на домашните и семејните работи. Слично како Раковите, тие ќе се мораат да се погрижат за некој член во семејството или да се смират со нив. Други Јарци ќе посакаат да се преселат или да го променат живеалиштето.