Хороскоп

Тибетски хороскоп: Ова е вашиот знак според годината на раѓање! Што вели тој за вашата судбина?

Што кажува тибетскиот хороскоп за нашиот карактер и живот? Откријте кој знак сте по годината на раѓање.

Кој е вашиот тибетски хороскопски знак и што кажува тој за вас?

Се смета дека тибетскиот хороскоп го составиле, а потоа го користеле тибетските монаси и затоа нема сомнеж за неговата точност.

Како и со повеќето древни хороскопи, изберете ја годината на раѓање и откријте ги очигледните и скриените карактерни црти за себе.

Змеј
Година на раѓање: 1940, 1952, 1964, 1976, 1988, 2000

Луѓето родени во овие години како светли змејови лебдат над земјата, им носат позитивност на другите и живеат во свој свет. Секогаш е забавно и интересно да се биде покрај нив. Меѓутоа, претставниците на овој знак можат да бидат непостојани и, во зависност од насоката на ветрот или, со други зборови, околностите, да го променат своето однесување или ставови. За нив е исклучително важно да научат да бидат постабилни. Во тоа може да им помогне саканата личност која може да ја контролира ситуацијата.

Кобра
Година на раѓање: 1941, 1953, 1965, 1977, 1989, 2001

На Исток, Кобрата се смета за кралица на Земјата, обожавана е, таа е издигната над другите живи суштества. Луѓето родени во годината на покровителство на ова животно се разликуваат од раѓањето во нивниот филозофски поглед на животот. Изгледа знаат дека се родени за високи цели и дека имаат специфична мисија на оваа планета. Претставниците на овој знак сакаат да даваат совети, да ги менторираат другите и да им помагаат на сите околу нив. Сето ова е добро, но важно е, додека им давате енергија на другите, да не заборавите на себе.

Чувар на огнот
Година на раѓање: 1942, 1954, 1966, 1978, 1990, 2002

Не за џабе велат дека можете да гледате во огнот засекогаш: тој се распламтува, смирува и се ослободува од негативните мисли. Исто така, родените под овој хороскопски знак можат да ја смират и најнапнатата атмосфера во општеството. Се чини дека само овие луѓе можат да го утешат и разберат својот сосед. Покрај тоа, Чуварите на огнот се карактеризираат со пристојност и чесност. Единствениот недостаток е тоа што понекогаш и самите се премногу затворени.

Извор на чиста вода
Година на раѓање: 1943, 1955, 1967, 1979, 1991, 2003

Луѓето сигурно не би преживеале на Земјата без вода и без … претставниците на овој знак на тибетскиот хороскоп. Родените во горенаведените години се одликуваат со својата добрина и дарежливост. Само тие, и покрај нивната возраст, успеваат да ја задржат детската спонтаност и способност да уживаат во сите околу нив. Исто така, една од нивните важни карактерни црти е развиената интуиција, која дефинитивно вреди да се искористи. Единственото нешто: претставниците на Изворот на чиста вода треба да се опкружуваат само со вистинските луѓе и да избегнуваат конфликти.

Црн бивол
Година на раѓање: 1948, 1960, 1972, 1984, 1996, 2008

Луѓето родени во годините на Црн бивол другите ги доживуваат како светли и силни луѓе кои точно знаат што сакаат од животот. Тие исто така се одликуваат со нивната едноставност и издржливост. Претставниците на овој знак нема да ве „мотаат“ наоколу, туку ќе ви кажат сè директно, како што е. Поради ова, другите може да се плашат од нив или барем да се плашат од нивното расудување. Сепак, најблиските ја знаат ранливата и добронамерна природа на родените под ова соѕвездие. Друга важна карактеристика на овие луѓе: тие буквално имаат магнетно влијание врз спротивниот пол.

Млада Месечина
Година на раѓање: 1949, 1961, 1973, 1985, 1997, 2009

Астролозите веруваат дека циклусите на Месечината влијаат на нашето расположение, однесување, па дури и здравје. Не е изненадувачки што луѓето родени под соѕвездието на овој сателит на Земјата, исто така, можат да бидат многу различни и непостојани по природа. Нивните чувства и емоции можат да се менуваат неколку пати на ден, тие можат да бидат и нежни и љубезни кон другите и арогантни. Секако, претставниците на овој знак треба да работат на тоа во текот на животот. Но, ја имаат главната предност: тие, како ниеден друг знак, знаат да сакаат.

Столб од жад
Година на раѓање: 1944, 1956, 1968, 1980, 1992, 2004

Луѓето родени во годините на Столбот од жад се карактеризираат со ладнокрвност и аристократски манири. Не е важно во кое семејство се родени или какво образование добиле. Изгледа дека од раѓање се однесуваат како вистински кралеви и кралици. Најчесто, претставниците на овој знак избираат професии поврзани со ментална активност или заземаат високи позиции. Недостатоците вклучуваат прекумерна директност и неподготвеност за компромиси со другите.

Метален гонг
Година на раѓање: 1945, 1957, 1969, 1981, 1993, 2005

Родените во овие години се карактеризираат со витешки квалитети: важно им е да ги постигнат своите цели, да бидат искрени со себе и со другите, да прават благородни дела. Често, претставниците на знакот Метален гонг се дадени како пример од другите и им се восхитуваат. Сепак, малкумина знаат дека овие луѓе се многу чувствителни и ранливи во срцето и ги кријат своите вистински чувства зад маската на оптимизам и бестрашност. Тие треба да бидат способни да се опуштат и да не преземаат премногу одговорност.

Езерска желка
Година на раѓање: 1946, 1958, 1970, 1982, 1994, 2006

Родените во овој знак се карактеризираат со практичност, искреност и секако мудрост. Можете безбедно да се обратите кај нив за совет. Тие, како никој друг, ќе ги изберат вистинските зборови и ќе ви помогнат објективно да ја оцените оваа или онаа ситуација. Исто така, претставниците на Езерската желка може да изгледаат многу бавни и неодлучни, но тоа не е сосема точно. Само што овие луѓе се многу претпазливи и ги одмеруваат добрите и лошите страни пред да направат чекор настрана. А според хороскопот дефинитивно не треба да брзаат или брзаат никаде, за да не згрешат.

Кожена бразлетна
Година на раѓање: 1947, 1959, 1971, 1983, 1995, 2007

Претставниците на овој знак најчесто се заинтересирани за мистицизам, езотеризам или какви било тајни на овој свет. Меѓутоа, во исто време не можат да ја поднесат осаменоста, па ретко се без партнер и сакаат да создаваат нови познанства. Излегува дека, од една страна, овие луѓе можат да се апсорбираат во себе, а од друга страна, кога ќе ги видат луѓето, стануваат неверојатно друштвени и друштвени. Исто така, важно е да се забележи недостатокот на конфликт во нивниот карактер. Понекогаш не можат да го одбранат своето мислење.

Топло Сонце
Година на раѓање: 1950, 1962, 1974, 1986, 1998, 2010

Како што Сонцето нè исполнува со позитивна енергија, така и луѓето родени под негово покровителство се секогаш пријатно расположени. Тие се вистински оптимисти по природа, а исто така лојални пријатели и грижливи партнери. Претставниците на овој знак ги доживуваат сите тешкотии како лекција и не брзаат да се обесхрабрат. Секогаш е удобно и топло да се биде во нивна близина. Тие немаат непријатели. Единствената мана на родените во споменатите години е прекумерната љубов кон слободата. Тешко им е да се ограничат во какви било рамки и да зависат од другите.

Монах
Година на раѓање: 1951, 1963, 1975, 1987, 1999, 2011

Луѓето родени во знакот Монах се карактеризираат со богата имагинација и креативни способности, како и леснотија и дарежливост. Исклучително им е важно секогаш да се грижат за некого, тие се многу семејно ориентирани и лојални. Претставниците на ова соѕвездие исто така сакаат интимни разговори на која било тема. Во исто време, тие имаат тенденција да влегуваат во расправии, да ја бранат својата гледна точка до последно и да ги учат другите за животот. Понекогаш им се чини дека само тие ги знаат точните одговори на сите прашања.