Храна и Здравје

Дали знаете дека сте јаделе киви погрешно целиот ваш живот?

На едно видео на ТикТок, споделено од Д-е Ами Шах, се појавува момче со киви во рака и вели дека целиот живот го јадеме ова овошје грешно.

Тој вели дека кивито не мора да се излупи, и дека може да се јаде како јаболко.

Потоа се надоврзува споменатата докторка која вели дека нелупеното киви го подобрува расположението и е одлично ако имате запек.

Ако не ни верувате, еве слушнете ја:

@thefastingmd

Kiwi is honestly a great addition to your diet and there’s some things you should know about it like eating it with its skin! It’s great for depression and for constipation among other things #food #fyp #menopause #perimenopause #over40women #brain #gut

♬ original sound – Dr. Amy Shah