Кога не сакате чипс, ама сакате чипс
Сите сакаме да јадаме поздраво, некој поради вистински здравствен проблем, некој поради интернет трендови или нешто друго.
Во која група и да влегувате, чипсот секако е за избегнување, или па кај најмалку што можете да направите е да не го консумирате секојдневно и во големи колични
Сепак, можете да си направите домашен. Имате во приложеното видео како, ама ние пак ќе си напишеме.
Потребни состојки:
-Компири
-Пармезан
Подготовка:
Ги сецкате компирите тенко на кругчиња, па ги варите неколку минути. На хартија за печење ставате рендан пармезан, а над него ги ставате компирите и гледате да не ви се едни преку други.
Потоа додавате зачини како црвен пипер, лук во прав (а веројатно и секој зачин што вам ви се допаѓа) и печете додека не станат крцкави.
Уживајте!