Храна и Здравје

Објавен список за држави со најдобро испланирано јавно здравје

Шведска го предводи светот кога е во прашање јавно здравје. Споилер алерт: Македонија не е на списокот

Според “U.S. News Report” овие 84 држави ширум светот го имаат најдобро испланираното јавно здравје

Доколку ве интересира целосниот список, кликнете тука