18+

Мажите меѓусебно се советуваа како да сокријат љубовница од сопругата. Еве ги нивните правила!

Без разлика дали е честа, ретка, отворена, тајна, суштината не се менува. Научен факт е дека мажите ги изневеруваат своите сопруги, па дури и мини епизода на флерт се смета за предавство.

Во многу случаи, прељубата не е извор на брачни тешкотии. Да речеме дека уживате во флертувањето или сакате „случајна авантура“, но во исто време го цените вашиот брак и не сакате тој да се распадне. Добро се однесувате со сопругата и не сакате да ја испровоцирате да повтори неверство.

Сепак, таа ве „следи“ внимателно, нема намера да замижува пред вашите авантури и генерално е искрено љубоморна.

Во таков случај, ќе ви биде доста тешко да ги извршите подвизите на Дон Жуан без да бидете откриени. Поради оваа причина, мажите на еден форум се советуваа како да сокријат љубовник од неговата сопруга. Очигледно, постојат неколку важни правила кои ги следат, а првото е основно и најважно.

Правило бр. 1: Oсновно и најважно правило, контролирајте ги вашите чувства

Можете да се однесувате со љубовничката како сакате, но не можете да си дозволите едно нешто: вистински да се заљубите. Заљубениот човек е беспомошен, чувствата му се испишани на челото, не може да се сокрие, а тајноста е клучна.

Исто така, вашата жена може да ви прости за аферата, но веројатно нема да прости нешто посериозно. Сето ова мириса на скандал и развод. Можеби е тешко да се следи ова правило, но секогаш постои момент кога сè уште можете да застанете и да не се вклучите во приказна која носи огромна низа проблеми.

Правило бр. 2: Не се плеткајте со „будалите“

Ова се однесува исклучиво на вашите љубовници. „Будалата“ неизбежно ќе расипе се. Ќе ти дојде на роденден, ќе ѝ се јави на сопругата и ќе ја пцуе, ќе зборува за твојот став кон целиот свет.

Накратко, ќе повлече некаква финта. Дури и ако работите не одат до толку крајности, „будалата“ едноставно нема да може да ја поддржи вашата сложена игра. Покрај тоа, не треба да се плеткате со девојки кои се многу млади (околу 20 години), бидејќи тие можат да бидат апсолутно непредвидливи. Во случајот со вашата сопруга, сè е токму спротивното – колку е попаметна, поладна и повнимателна, толку потешко ќе ја измамите.

Правило бр. 3: Тајноста на пред се останато!

Колку помалку луѓето знаат за вашата афера, толку подобро. Ниту соседите, ниту колегите, ниту, не дај Боже, роднините да знаат. Ако е можно, избегнувајте да се појавувате со љубовничката на места каде што ве познаваат.

Не одете во познати клубови, ресторани, пабови итн. Треба да ја намалите веројатноста за случајно истекување на информации колку што е можно повеќе. Не кажувајте никому освен вашите најдоверливи пријатели. Никогаш не се фалете. Не само што е опасно, туку е едноставно грдо. И, се разбира, вашите непријатели не треба да знаат ништо – не ставајте „оружје“ во нивните раце!

Правило бр. 4: Жените не треба да знаат

Во никој случај не треба аутсајдери да дознаат за вашата врска. Не зборувам ни за роднините или пријателите на жена ти. Дури и сопругите и девојките на вашите пријатели не треба да знаат, инаку порано или подоцна тие ќе и кажат сè на вашата жена. Ако не од озлогласената женска солидарност, тогаш да ја повредиме.

Правило бр. 5: Полесно е да молчиш отколку да бараш изговори

Ако премногу често треба да и кажувате намерна лага на вашата жена, неизбежно ќе се збуните и ќе ве фатат. Затоа, обидете се да избегнете отворени лаги.

Најдете време за себе, одредени моменти во животот за кои не ѝ дозволувате на вашата жена да знае. Трикот е во тоа што не треба целосно да ја отстраните нејзината способност да ве контролира одвреме-навреме. Со влегување во „сивата зона“ и уверување дека, да речеме, во среда од седум до десет навечер само пиеш пиво со другарката од школата, твојата жена многу повеќе ќе го спушти гардот отколку да е целосно неука.

Правило бр. 6: Внимавајте на ситниците

Влакно на јакна, мирис на туѓ парфем, вратоврска што ти е подарена… Колку прељубници се фатени поради тоа! Учете од жените, тие се многу повнимателни.