18+

Поза пеперутка во интимните односи: Женското задоволство ќе биде на врвот, мажите покажуваат што знаете!

Улогата на мажот е да го одредува темпото и динамиката, а улогата на жената е да се опушти и да ужива.

Позата пеперутка е сензуална поза која го нагласува задоволството како главна точка, наместо да се фокусира на акробации и екстремни пози. Оваа поза докажува дека не мора да ѝ пркосите на гравитацијата за да бидете забавни и пријатни, а идеална е за повторно разгорување на страста во долготрајните врски.

Потекло и име

На древните страници на Кама Сутра, позата на пеперутка може да се најде под името „процветана поза“. Името јасно сугерира дека оваа поза овозможува женската кулминација да процвета, додека на мажот му е доверена улогата на режисер на целото искуство.

Женско уживање

Во оваа поза, задачата на жената е да се опушти и да ужива, додека мажот презема иницијатива и контрола. Неговата улога вклучува водење на темпото и динамиката, како и нежни допири кои дополнително го зголемуваат чувството на задоволство.

Патувајте во други димензии

Длабоката пенетрација и стимулација на клиторисот во оваа поза им овозможува на партнерите да искусат задоволство што може да ги однесе во „други димензии“, како нежни пеперутки за да го доживеат целосното чувство на задоволство.

Позата на пеперутка претставува екстремно уживање за двајцата партнери, нагласувајќи ја важноста на задоволството и поврзаноста пред сè друго. Неговиот едноставен концепт дава можност за нова димензија на интимност и страст во долгорочните врски, а во исто време го намалува притисокот дека сè треба да биде екстремно за да биде задоволувачко. Оваа поза нè потсетува дека клучот е да уживате во моментот и да ја споделите интимноста со вашиот партнер на начин кој ви одговара и на двајцата.