18+

3 навики за добар секс во брак! Страстите ќе се чувствуваат во воздухот – Сите ќе се прашуваат која е вашата тајна!

Секој може да ја задржи страста и по години заеднички живот. Клучот се три едноставни навики кои среќните парови ги практикуваат за задоволувачки сексуален живот.

Не е невозможно да се зачува страста и по години, па дури и децении заеднички живот. За да го откријат клучот, научниците ги проучувале паровите кои биле задоволни од својот сексуален живот и откриле дека споделуваат три клучни навики.

Првата навика

Партнерите веруваат во нивната привлечност еден кон друг. Еден од најголемите непријатели на сексуалниот живот е верувањето дека партнерот не нè смета за привлечни. Кога веруваме дека сме привлечни за партнерот, полесно се опуштаме и повеќе уживаме во интимните моменти. Ова е особено важно за жените по породувањето, кога поддршката од партнерот е клучна за да се чувствуваат привлечни

Друга навика

Се разбира, ова е многу важно – отсуството на притисок. Среќните парови разбираат дека сексот не мора секогаш да изгледа како во филмовите и дека е поважно да се фокусирате на поврзување со партнерот отколку на постигнување совршенство. За нив сексот не е натпревар за постигнување совршенство туку можност за интимност и забава.

Третата навика

И што е најважно, време за љубов. Во живот полн со одговорности и брзина, лесно е сексот да се стави на дното на листата на приоритети. Сепак, експертите нагласуваат дека е важно тоа да не се случи, дури и ако тоа значи закажување време за интимни моменти.

Паровите чиј сексуален живот е сè уште задоволителен ретко го отфрлаат партнерот без никакви втори размислувања. Наместо тоа, тие бараат компромисни решенија кои ќе ги задоволат и двете.