Забава

Скандалозно откритие од ресторан! Тајната што ја чуваат повеќето вработени во кујната за помфрит

„Како некој кој работи во ресторани 20 години, ќе ви дадам неколку валкани тајни“, ја започна својата приказна Тереза

Келнерите користат разни трикови за да ги задоволат гостите и да обезбедат добар бакшиш. Меѓутоа, зад сцената често се кријат интересни тајни.

Ерика Тереза, келнерка со 20-годишно искуство во угостителството, открива неколку тајни и трикови кои ги користат нејзините колеги за гостите да останат задоволни.

„Како некој кој работи во ресторани 20 години, ќе ви дадам неколку валкани тајни“, ја започна својата приказна Тереза.

Една од тајните е поврзана со поставувањето на температурата во просторијата. Честопати кога гостите бараат да се спушти или подигне температурата во кафуле или ресторан, келнерите ветуваат дека се ќе се погрижи, но често не го прават тоа.

Исто така, ако келнерот ви каже доцна во ноќта дека машината за кафе не работи, знајте дека можеби не е вистина. Обично само се мие и келнерот не сака повторно да го користи.

„Кога нарачувате помфрит, речиси секој вработен во кујната зема барем едно парче“, објасни таа.

На нејзиното работно место, ако жената нарача храна без глутен, често се смета дека е премногу напорна.

Под нејзиното признание, коментарите најмногу доаѓаа од луѓе од истата индустрија, повеќето од нив ја поддржаа Тереза ​​и ги потврдија нејзините тврдења, додека таа нагласи дека зборува само врз основа на она што го видела.

„Јас сум готвачот и можам да потврдам дека се што кажа е вистина, особено за помфритот“, напишал еден од коментарите.

Но, имаше и такви кои се противеа: „Работејќи како шанкер 10 години, никогаш не би направил такво нешто, ниту би допирал храна наменета за гости“, вели друг коментатор.